9 januari 2022

Cursus Grip en Glans

Cursus Grip en Glans

Het verliezen van je baan, een naaste of je gezondheid zijn allemaal gebeurtenissen die invloed op het leven hebben. Binnen Veldhoven wordt de cursus Grip en Glans georganiseerd. In een zevental bijeenkomsten kun  je leren een positievere kijk op het leven te krijgen.

In oktober 2021 heeft de eerste cursus plaatsgevonden en de deelnemers die hier gebruik van hebben gemaakt zijn enthousiast. Ellen Stevens (één van de drie opgeleide professionals binnen Veldhoven): “Deelnemers die al hebben meegedaan aan de cursus, hebben te maken gehad met o.a. verlies van gezondheid, baan, mobiliteit of van dierbaren. Iedereen kan op een bepaald moment in zijn leven verlies ervaren. Niet alleen sociaal, ook verlies van functioneren, zowel fysiek als mentaal. Zeker in deze corona-pandemie hebben mensen ervaren wat het met je doet als contacten wegvallen.

De insteek van de cursus is om met kleine haalbare doelen te werken en deze samen te gaan realiseren. Werken aan wat goed bij de deelnemer past. Voor de één betekent dat een oude hobby opnieuw gaan doen en voor de ander een wandeling in de buurt. Kleine doelen nastreven waar de deelnemer aan werkt in een kleinschalige en gemoedelijke sfeer, gezamenlijk met andere deelnemers.

Zo vertelde Nelleke wat Grip en Glans haar opgeleverd heeft:  “Bewustwording van een goede balans in mijn leven”. Nelleke heeft samen met mede cursisten een wandeling georganiseerd met aansluitend een gezellig koffiemoment bij iemand thuis. Haal meer rendement uit jezelf door bewuster en doelgericht te werken.

Op bijgaande foto de Grip en Glans deelnemers van de laatste cursus. De mooie sjaals die de deelnemers om hebben zijn gemaakt door één van de deelnemers.

Bij voldoende aanmeldingen starten we weer een cursus in de Veldwijzer, Sterrenlaan 15 Veldhoven. Mochten jullie nog vragen hebben dan hoor ik het graag. Ik ben te bereiken op telefoonnummer: 040 303 88 69 of via email e.stevens@swove.nl

Ellen Stevens
Ouderenadviseur