20 september 2022

Dementiecafé Veldhoven

Dementiecafé Veldhoven

Voor iemand met dementie (of het vermoeden daarvan) en betrokken familieleden is het krijgen van de juiste informatie, praktische hulp en begeleiding erg belangrijk. Daarom hebben de partners vanuit het Dementie Ondersteunings-netwerk Veldhoven (DOV) samen het Dementiecafé opgericht.

Het Dementiecafé is bedoeld voor u, met het ziektebeeld dementie, uw familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden.

Bij elke thema-avond is een deskundige aanwezig die gespecialiseerd is in het onderwerp. Door middel van een interview wordt deze deskundige vragen gesteld. Aansluitend worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om ook vragen te stellen. Bovendien ontmoet u bij het Dementiecafé andere mensen die in een soortgelijke situatie zitten. U kunt de thema-avonden onafhankelijk van elkaar bezoeken.

Dinsdag 8 november: MMC Veldhoven – Neurologie
Vergeetachtigheid en dementie zijn bekende begrippen. Wanneer spreken we nu van vergeetachtigheid en wanneer van dementie? Welke vormen van ziektebeelden onderscheiden we en hoe verlopen de verschillende processen? Wat betekent het krijgen van de ziekte dementie voor de patiënt en zijn naaste omgeving?

Hoe laat?
De zaal is open vanaf 19.00uur. Het programma start om 19.30uur en eindigt om 21.30uur. Er is voldoende parkeergelegenheid. Toegang is gratis.

Waar?
Restaurant de Berkt, Wilgeman 1, 5507 LG ,Veldhoven

Inlichtingen?
Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 9.00 – 12.00uur contact opnemen met SWOVE: Hannie Bergmans of Patricia Kohlen
040-2540066 of per e-mail info@swove.nl