20 september 2022

Nieuwsbrief SeniorWeb

Nieuwsbrief SeniorWeb Veldhoven september/oktober 2022.

Om organisatorische redenen hebben wij onze meerdaagse cursussen ( W10, iPad en Android-Tablet ) voorlopig van ons programma moeten schrappen. Degenen die hebben ingeschreven zijn daarover door ons geïnformeerd. Zoals onze website aangeeft kunnen belangstellenden voor deze cursussen zich alvast wel op een wachtlijst laten plaatsen.

In onze voorgaande nieuwsbrief hebben wij u gemeld dat wij dit najaar een beperkt programma hebben samengesteld. Gekozen is voor die workshops/presentatie waarvan is gebleken dat daarvoor brede belangstelling bestaat omdat de ontwikkelingen van de betreffende onderwerpen snel gaan en het volgen daarvan zeker nuttig en soms noodzakelijk is.

In de maand oktober staan er 2 workshops en 1 presentatie op het programma.

Op woensdag 19 oktober starten we met de workshop YouTube/Google Earth /Streetview. De mogelijkheden van YouTube zijn eindeloos. Wat er op de wereld allemaal gebeurt, u kunt het vinden, zien en horen op YouTube. Problemen met een klusje?? kijk op YouTube! U krijgt te horen wat u met Google Earth kunt doen, zoals o.a. het vanuit uw huiskamer bezoeken van steden, musea en andere bezienswaardigheden, routes plannen en leren Street View te gebruiken. Neem uw tablet/laptop mee als u wilt.

Onze docenten helpen u op weg en geven antwoord op al uw vragen en u kunt ter plekke oefenen.

Op donderdag 20 oktober gaat het over De digitale Veiligheid.

Een onderwerp dat wij elk nieuw seizoen onder uw aandacht willen brengen. Omdat het noodzakelijk is! Via tv, radio en kranten worden we regelmatig gewaarschuwd voor computer-criminelen, die het voorzien hebben op uw persoonsgegevens of uw portemonnee. Kunnen we nog wel veilig Internetten? Het antwoord is ja, als de pc, laptop of tablet voldoende beveiligd is en u alert bent op vreemde mails of berichten. In een 2 uur durende presentatie vertellen wij u hoe u al deze bedreigingen het hoofd kunt bieden.

Op woensdag 26 oktober/2 november.   Doe meer met uw foto’s

Wil je ook meer uit je foto’s halen? Tijdens deze (2-dagdelen) workshop leer je om foto’s van je fototoestel/smartphone/tablet over te zetten op de Windows PC of laptop en het ordenen en beheren van al je foto’s in mappen, zodat je ze gemakkelijk kunt terugvinden. Je leert het bewerken van foto’s met het Windows programma Foto, bijsnijden, rechtzetten, lichter/donkerder maken, meer of minder contrast geven of een storend vlekje wegwerken. Alle mogelijkheden komen aan bod om je foto mooier te maken. Wil je een (digitaal) album maken? Je favoriete foto’s van een reis of feestje verzamelen en delen met anderen?  Breng je toestel met usb-kabel mee zodat je meteen kunt oefenen.

Inschrijven voor alle activiteiten:   www.seniorwebveldhoven.nl

Excel

Bij de informatiebijeenkomst is gebleken dat er belangstelling bestaat voor een cursus/workshop Excel. Nog te weinig voor het organiseren van deze activiteit, maar indien u belangstelling hebt laat het ons dan weten op onze website. (www.seniorwebveldhoven.nl/contact )

Bij voldoende belangstelling starten wij zo snel mogelijk op.